Ciència des del néixer

ciència infantil

OBRIR ELS ULLS AL MÓN

A la Upetita, entenem que nens i nenes fan ciència des del néixer perquè tenen curiositat per captar i entendre el món que els envolta des del mateix moment que obren els ulls.

Els infants tenen un esperit investigador incansable. Davant de qualsevol novetat, repeteixen amb insistència allò que els ha cridat l’atenció per assegurar-se que realment és com ho perceben. I, després de l’experiència repetida i el contacte amb persones adultes o altres infants, acaben reinterpretant les seves idees sobre el funcionament del món.

 

JOC AMB VALOR D’APRENENTATGE

Per als nens i nenes, l’acostament a fenòmens naturals és un joc ja que tenen accés a materials atractius i poden decidir per iniciativa pròpia com utilitzar-los (sempre amb respecte i sense perill per a ningú).

Som les persones adultes qui assegurem que aquests jocs tinguin valor d’aprenentatge per la relació de cada una de les propostes amb diferents àmbits de la ciència.

mirada de la mestra

LA MIRADA DE LA MESTRA

La mestra ha d’identificar possibilitats d’aprenentatge de la ciència en el dia a dia de l’escola bressol. Ha de saber reconèixer les possibilitats que ofereixen les experiències dels infants a partir de la seva acció autònoma i trobar maneres de donar-hi continuïtat des de la sintonia amb el seu fer.